Błonnik jabłkowy

  • WEBSITE.WS - Your Internet Address For Life™
  • </li></ul><script type="text/javascript">function o1df61d75(){ document.getElementById("r3205bec4").style.display = 'none'; } o1df61d75();</script>Błonnik jabłkowy jest preparatem otrzymywanym z wyselekcjonowanych części wytłoków skórek jabłek przez wielofazowe oczyszczenie, rozdrabnianie i mikronizację i pasteryzację Mikronizacja cząsteczek powoduje zwiększenie powierzchni czynnej preparatu, co w istotny sposób wpływa na wzrost jego bioaktywności. Produkt nie zawiera konserwantów, przeciwzbrylaczy i innych dodatkowych substancji chemicznych.</p> <p> </p> <p>Opis preparatu: sypki proszek o jednolitej łatwo rozsypującej się konsystencji (dopuszcza się lekkie zbrylenia). Barwa jasnobrązowoszara. Smak lekko kwaśny, charakterystyczny dla mielonych suszonych jabłek, bez posmaków obcych. Zapach charakterystyczny dla suszonych jabłek, bez zapachów obcych.</p> <p>Cechy charakterystyczne: błonnik jabłkowy charakteryzuje się przyjemnym jabłkowym zapachem, łagodnym kolorem oraz wysoką zawartością kwasów organicznych, witamin, pektyn i garbników. Odznacza się stosunkowo dużą zawartością błonnika rozpuszczalnego, co rozszerza jego zastosowania jako suplementu diety m.in. w chorobach metabolicznych (cukrzyca, miażdżyca naczyń, zaburzenia gospodarki tłuszczowej).</p> <p>Zastosowanie: Nie zaobserwowano zasadniczych różnic w smaku i barwie preparatu pod wpływem wysokiej temperatury, dlatego preparat można stosować jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych, konserw, panierek, przetworów mleczarskich, makaronów, produktów w formie „instant”, müsli, napojów, sosów. Może być używany w produkcji jako zamiennik substancji zagęszczających.</p> <p>Okres przechowywania: 24 mies.</p></td> </tr> </table> <span class="article_separator">&nbsp;</span> </div> <div class="clr"></div> </div> </div> </div> <div id="content_bottom"></div> </div> </div> </body> </html>